Thuis Wetenschap Veelkleurige mummiemaskers en een beeld van de “god van de stilte” uit het oude Egypte zijn gevonden in Saqqara

Advertentie

Veelkleurige mummiemaskers en een beeld van de “god van de stilte” uit het oude Egypte zijn gevonden in Saqqara

Japanse experts van de universiteit van Kanazawa hebben in het Egyptische Saqqara verschillende graftombes ontdekt die dateren van 1800 tot 4800 jaar geleden. Ze bevatten kleurrijke mummiemaskers en een kindachtig beeld van de god van de stilte, dat een visuele gelijkenis vertoont met een kind.

Men denkt dat de kleurrijke maskers van de mummies voor de overledene zijn gemaakt en dat hun oorsprong teruggaat tot de Romeinse periode, die duurde van 29 v. Chr. tot 641 n. Chr. Daarnaast vonden onderzoekers een klein beeldje van Harpocrates, een Griekse god die eruitziet als een kind en wordt geassocieerd met stilte. Op het ontdekte beeldje rijdt de godheid op een gans.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie