Thuis Wereld Het gebruik van synthetische voedingsmiddelen kan de opwarming van de aarde tegengaan. Maar zullen de mensen het leuk vinden?

Advertentie

Het gebruik van synthetische voedingsmiddelen kan de opwarming van de aarde tegengaan. Maar zullen de mensen het leuk vinden?

Deskundigen besloten uit te zoeken of het gebruik van kunstmatig gecreëerde voedingsvetten de uitstoot van broeikasgassen, die de opwarming van de aarde veroorzaken, kan verminderen. Uit de analyse bleek dat het inderdaad heel effectief kan zijn.

С. Davies wijst op de milieu- en sociale voordelen van chemisch geproduceerd voedsel, waaronder minder watergebruik, controle over de voedselproductie, minder kans op klimaatgerelateerde voedseltekorten en minder behoefte aan laagbetaald arbeidsintensief werk.

De onderzoeker wees ook op de noodzaak om regenwouden te kappen om plaats te maken voor palmolieplantages, waar nu koekjes, chips en andere producten van worden gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie