Thuis Dieren Hoe slagen vogels in een zwerm erin om niet tegen elkaar aan te botsen?

Advertentie

Hoe slagen vogels in een zwerm erin om niet tegen elkaar aan te botsen?

In een menigte moeten mensen goed opletten en moeite doen om niet tegen elkaar aan te botsen. Vogels hebben deze problemen helemaal niet. En daar is een goede reden voor.

Bij het bestuderen van zwaaipapegaaien hebben experts opgemerkt dat ze naar rechts draaien als ze een obstakel op hun pad zien. Deze volgorde is uiterst belangrijk, want anders zou alles onvermijdelijk eindigen in een botsing. De volgende merkwaardige nuance is de reactiesnelheid van vogels. Ze zijn in staat om in slechts 0,42 seconden te anticiperen op een mogelijke botsing en hun koers te corrigeren.

Vliegen is een 3-dimensionale activiteit, maar experts zijn er nog niet in geslaagd om vast te stellen of de gevederde vogels vaker omhoog of omlaag vliegen om botsingen te vermijden, maar ze vermijden ze zonder veel moeite.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie