Thuis Dieren Is het goed om katten op hun buik te aaien of moet je het risico niet nemen?

Advertentie

Is het goed om katten op hun buik te aaien of moet je het risico niet nemen?

De buik van katten is het meest gevoelige en kwetsbare deel van het lichaam. Er wordt gezegd dat katten die door hun moeder zijn gefokt er niet van houden om zonder toestemming over hun buik te worden geaaid, omdat wanneer kittens zich ongepast gedroegen, hun moeder hen juist op die plek krabde. Katten mogen dus niet overal over hun eigen buik aaien.

Maar als het dier zelf zijn buik blootgeeft om geaaid te worden door de eigenaar, kan dit worden beschouwd als de hoogste mate van vertrouwen en een indicatie van speciale genegenheid. De kat weet zeker dat deze persoon hem geen pijn zal doen.

Als het huisdier zijn buik sluit, moet je niet naar hem toe klimmen, anders laat hij zijn klauwen los.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie