Thuis Dieren De haaien leven al 20 jaar op de golfbaan

Advertentie

De haaien leven al 20 jaar op de golfbaan

In de jaren 1990 werden stompe haaien gevonden in een vijver op een golfbaan ten zuidoosten van Brisbane, Australië. Ze brachten er ongeveer 20 jaar door en verdwenen toen. Duitse onderzoekers hebben dit ongewone verhaal ontrafeld.

Domme haaien voelen zich, in tegenstelling tot hun stamgenoten, op hun gemak in zoetwaterlichamen. Over het verhaal van de golfbaan gesproken: de onderzoekers ontdekten dat de vissen daar per ongeluk terecht waren gekomen tijdens de overstroming van een van de rivieren in de buurt.

Van 1991 tot 1996 waren er 3 van zulke overstromingen. In 1996 werden er voor het eerst 6 dieren in de vijver gevonden. De vijver is vrij ondiep, maar roofdieren gedijden er goed en werden een soort visitekaartje van de golfclub.

In het begin waren de haaien klein, maar na verloop van tijd werden ze 3 meter lang. Ze leden duidelijk geen honger – dankzij overstromingen werd het reservoir gevuld met vele vissoorten.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie